Appelsinkage med citrusglace og hakkede mandler

Appelsinkage med citrusglace og hakkede mandler

Her er lige en opskrift på en fantastisk citruskage. I bund og grund er det jo lidt en sandkage, men den her er dejlig fugtig og er fylder munden med den ene smag efter den anden. En sand smagsoplevelse der vil noget!

Det skarpe, sure og milde og søde går op i en højere enhed her i en fantastisk smagsrig, men let og fugtig kage. Alle elsker lidt citrus engang imellem, og det kunne ikke være bedre end en citruskage! 
For at give kagen lidt bid har jeg hakket en håndfuld lækre mandler og drysset dem over den koncentrerede citrusglace sammen med lidt revet økologisk appelsinskal.

 

Det skal du bruge:

  • 1 rugbrødsform, smurt med smør eller andet fedtstof
  • 170g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 225g sukker
  • skal af 1 økologisk appelsin
  • 1½ dl mælk
  • 1,25 dl solsikkeolie
  • 2  store æg
  • saft af ½ appelsin

Citrusglace:

  • 2½ dl flormelis
  • 1 spsk. appelsinsaft
  • 2 spsk. citronsaft (eller indtil ønsket konsistens)
  • en håndfuld hakkede mandler

 

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Bland mel, salt, bagepulver og vaniljesukker i en stor skål. Bland sukker og appelsinskal og gnid det sammen med fingrene for senere at fordele appelsinsmagen mest muligt i kagen. Tilsæt sukkerblandingen til melblandingen. Set skålen til side.

Pisk olie, mælk, æg og appelsinsaft sammen, brug evt. en røremaskine. Tilføj langsomt de tørre ingredienser og rør indtil massen er ensartet.
Hæld dejen i den smurte kageform. Bag kagen i 30 min. Eller indtil den ikke længere er våd i midten.

Lad kagen køle af i formen i 20 min., tag den derefter ud og lad den afkøle på en rist til den er helt kold.

Mens kagen afkøler:
Bland flormelis og citrussaft til en ensartet glace med en lidt løbende konsistens. Hæld glacen over kagen og drys med hakkede mandler og lidt revet appelsinskal.

God appetit!

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *