BBQ-sauce

BBQ-sauce

Det er endelig blevet sommer og det er lig med grillsæson! Her til hører BBQ! En favorit hos de fleste, og hvad er bedre end en hjemmelavet røget BBQ-sauce? I dag er jeg gået i køkkenet for at lave den ultimative sauce og resultatet er i top, så selvfølelig skal den deles her – jeg håber i vil afprøve saucen og nyde den på gode lune sommeraftener!

Det skal du Bruge: 

  • 3 dl ketchup
  • 2½ dl vand
  • 1½ dl æbleeddike
  • 1½ dl tomatpuré
  • 200 g brun farin
  • 150 g honning
  • 1 spsk. havsalt
  • ½ spsk. løgpulver
  • ½ spsk. stødt koriander
  • ½ spsk. stødt spidskommen
  • ¼ spsk. hvidløgspulver
  • ¼ spsk. sennepspulver
  • ¼ spsk. chilipulver
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • 5 spsk. æblegrød

Sådan gør du: 

Bland alle ingredienserne (på nær æblegrøden) i en gryde. Lad det koge i en halv time til tre kvarter. Tilsæt nu æblegrøden og rør den ud i sovsen, så den er ensartet. Kom nu sovsen i et ildfast fad.

Gør grillen klar: Anvend trækul som svarer til en halv grillstarter.
Placer det ildfaste fad på grillristen. Læg låg på grillen og ryg saucen i ca. En halv time. Tag herefter fadet af og lad soves afkøle inden servering.

God appetit!

 

*Denne opskrift er inspireret af Weber



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *