Blommetærte med marcipanfyld

Blommetærte med marcipanfyld

I midten af min have vokser der et smukt blommetræ, og hver sommer i august er det fyldt med de sødeste blommer. Ud over at nyde blommerne friske er der jo utallige muligheder for at inddrage dem i madlavningen.

Her er en opskrift på en sød og saftig blommetærte med marcipanfyld og hasselnødder.

Det skal du bruge:

Mørdej:

  • 250g hvedemel
  • 1 stort æg
  • 125g smør eller margarine
  • 100g sukker

Marcipanfyld:

  • 100g marcipan
  • 100g smør eller margarine
  • 100g sukker
  • 2 store æg
  • en stor håndfuld hasselnødder
  • 10-12 blommer

Sådan gør du:

I en røremaskine (eller med hænderne): bland mel, smør, sukker og æg til en ensartet dej. Lad dejen hvile i køleskabet i minimum 30 min.

Pisk marcipan, smør og sukker blødt. Tilsæt æg og hakkede hasselnødder.

Fyld dejen i en tærteform; den kan enten rulles ud eller skæres i skiver og fordeles i formen og derefter presses sammen. Fordel nu marcipanfyldet på tærtedejen og tryk de halve blommer ned i fyldet.

Bag kagen i 35 min. ved 160 grader varmluft. Giv den herefter 3-5 min ved 200 grader til den er gyldenbrun.

Nyd kagen lun med lidt creme fraiche.

God appetit!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *