Braiseret oksebryst med Hasselback-kartofler

Braiseret oksebryst med Hasselback-kartofler

Her er opskriften på den perfekte vinterret!
Hvis du har lidt ekstra tid til madlavningen en dag er denne ret helt klart værd at prøve. Den er ikke super udfordrende, men retten tager lidt tid da kødet skal være i ovnen i ca. to timer.

IMG_2892  IMG_2849

Det skal du bruge:
Til 4 personer

  • 1 kg oksebryst
  • 200g skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • ½ bundt timian
  • 2 lauerbærblade
  • 250g snackgulerødder
  • 1 liter vand eller grøntsagsbouillon
  • 4 bagekartofler
  • 4 tsk. sød røget paprika
  • 1 rød peberfrugt
  • en halv citron
  • olivenolie
  • salt
  • peber

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader og sæt 1 liter vand eller bouillon over for at koge.

Skær løgene i kvarte og hak hvidløget fint. Skyl timianen godt. Varm en pande op med lidt olie. Tilsæt løget, timianen, det hele oksebryst, hvidløget og laurbærbladene. Brun det godt, krydr med salt og peber og kom det i et ildfast fad, helst et med låg. Du kan også bruge en jerngryde med låg.

Skræl gulerødderne og skær dem midt over. Kom dem i fadet med oksebrystet og tilsæt vand eller bouillon så kødet er dækket ⅔ op. Dæk fadet til og sæt det i ovnen i 2-2½ time.

Skrub imens kartoflerne rene. Skær kartoflerne i skiver, kun ¾ igennem og kom dem i et ovnfast fad. Vend dem med olivenolie og drys med salt og evt lidt paprika og kom den i et ildfast fad. Kom kartoflerne i ovnen når oksebrystet har fået ca. 1 time.

Skyl peberfrugten, fjern frøstolen og skær den i små tern. Tilsæt peberfrugten til oksebrystet. Tjek samtidig om der stadig er væske tilbage ved oksebrystet. Hvis ikke, så tilsæt lidt kogende vand.

Giv det ca. 1 time til både kartoflerne og kødet er mørt. Tag kødet over på et skærebræt og lad det trække i 10-15 minutter. Skær kødet ud i tynde skiver på tværs af kødtrådene og kom dem tilbage i fadet så de ligger på en seng af smør-møre grøntsager.
Smag sovsen til med salt, peber og citronsaft og servér den med det braiserede oksebryst med Hasselbach-kartofler.

IMG_2855  IMG_2942

God appetit!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *