Bulgursalat med ristede mandler

Bulgursalat med ristede mandler

Her er opskriften på en smuk, farverig salat, baseret på bulgur. Salaten er rørt i en citronmarinade, der gør den godt saftig. Den er mættende og sund og så fungerer den godt med alle former for kød.
Jeg har serveret salaten med lidt oksekød, en grøn linse creme og en hvidløgsdip.

Hvad er bulgur? Bulgur er knækkede hvedekerner, oftest durumhvede. Bulgur stammer fra det mellemøstlige køkken og er et godt alternativ til bl.a. pasta og ris.

Det skal du bruge:
6-8 pers.

  • 4 dl bulgur
  • 8 dl vand
  • 1 terning grønsagsbouillon
  • 6 tørrede abrikoser
  • 1 agurk
  • 8 cherrytomater
  • 1 gul peberfrugt
  • 3 forårsløg
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2/3 citronsaft
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet sort peber
  • persille til pynt
  • 2 håndfulde mandler

Sådan gør du:

Kog bulguren i ca. 10 minutter. Dræn den for vand og lad den køle.

Kom olie, citronsaft, salt og peber i en skål og rør det sammen. Kom det i bulguren og blandt det godt.

Hak agurk, peberfrugt, tomater og forårsløg fint og kom det i bulguren. Skær abrikoserne i små tern og kom dem oven på salaten.

Rist mandlerne på en varm pande i lidt olie (ca. 1 tsk.). Kom lidt salt på til sidst og drys dem over salaten. Pynt med lidt persille og server.

God appetit!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *