Chokolademousse med nøddekrokant og hvid chokoladecreme

Chokolademousse med nøddekrokant og hvid chokoladecreme

Denne desset er et hit hos både børn og voksne. Den hvide creme og den mørke mousse smager rigtigt dejligt sammen og nøddekrokanten giver et super tvist.

Det skal du bruge:

4 portioner

Chokolademousse

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 100g mørk chokolade
  • 3 spsk. sukker
  • 2,5 dl fløde

Hvid chokoladecreme

  • 1,5 dl fløde
  • 100g hvid chokolade

Nøddekrokant

  • 50g mandler
  • 50g sukker

Chokoladeblade

  • 25g mørk chokolade
  • 25g hvid chokolade

Sådan gør du:

Chokolademousse:

Pisk æggeblommerne og sukkeret lyst og luftigt. Smelt chokoladen og bland den i æggemassen. Pisk nu fløden til skum og vend den forsigtigt i chokoladeblandingen. Sprøjt chokolademoussen i glas og sæt den tildækket i køleskab.

 

Hvid chokoladecreme:

Hak den hvide chokolade. Giv fløden et hurtigt opkog og hæld den over chokoladen. Rør indtil chokoladen er smeltet. Sæt nu kassen tildækket i køleskab. Lad massen hvile i køleskabet i 2 timer.

Når massen har hvilet i køleskabet piskes den op. Vær tålmodig, massen skiller nemt. Sprøjt nu den hvide chokoladecreme oven på chokolademoussen og sæt det tildækket i køleskab.

 

Nøddekrokant:

Smelt sukkeret på en tør pande til det er gyldent. Sukkeret smelter hurtigt, så pas på det ikke brænder på. Hæld mandlerne på panden når sukkeret er gyldent. Når mandlerne og karamellen klumper sammen hældes blandingen ud på et stykke bagepapir. Lad mandlerne køle af ved stuetemperatur i ca. 1 time. Hak nu mandlerne groft.

 

Chokoladeblade:

Smelt den mørke chokolade over vandbad. Fordel chokoladen i klatter på et stort stykke bagepapir og brug en lille paletkniv til at forme chokoladen til blade. Gør det samme med den hvide chokolade.

Drys mandlerne ud over moussen og stik et mørkt og et lyst chokoladeblad i hver dessert, når desserten skal serveres.

 

God appetit!

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *