Fugtige chokolademuffins med appelsin

Fugtige chokolademuffins med appelsin

Jeg synes chokolademuffins ofte kan blive lidt tunge og kedelige, men jeg har lavet nogle super lækre fugtige muffins med chokoladestykker og appelsin. De har en intens chokoladesmag,et godt mid med lidt knasende chokoladestykker og et lækkert kick af appelsin. De er super lækre lune og friske, men også gode afkølede dagen efter.

Det skal du bruge: 

Dej:

  • 50g mørk hakket chokolade
  • skal af 1 stor økologisk appelsin
  • 3 spsk kakao
  • 125g hvedemel
  • 150g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg
  • 75g smør
  • saft af 1/2 stor appelsin
  • 1.25 dl vand

Smørcreme:

  • 200 g mørk chokolade
  • 75 g smør
  • 1 dl flormelis

Sådan gør du:

Smelt smørret ved svag varme. Bland vand, appelsinsaft og appelsinskal i en skål. Bland kakao, hvedemel, sukker, bagepulver og salt i en anden. Sigt alle de tørre ingredienser ned i de våde, tilsæt æg og bland til en ensartet dej.

Tilsæt nu hakket chokolade og appelsinskal og bland det godt ind i dejen.

Fyld dejen i muffinsforme og bag dem ved 180 grader i 10-15 min.

Pisk smør og flormelis sammen og tilføj den smeltede chokolade lidt af gangen. Hvid cremen er for flydende kan du komme den i køleskabet i 15 min. eller imens muffinsene afkøler. Kom cremen i en sprøjtepose og kom det på muffinsene i små toppe.

God appetit!

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *