Grove burgerboller

Grove burgerboller

Her kommer lige en super nem opskrift på mine yndlings burgerboller. Jeg har valgt at lave dem lidt grove, med lidt grahamsmel og græskarkerner, for at tilføje lidt ekstra bid. Du kan bla. bruge disse skønne boller til at lave en lækker mørbrad burger med hvidløgsmayo, chorizo og bacon.

Det skal du bruge:
14 boller

  • 5 dl vand (lunkent)
  • 25g gær
  • 700g hvedemel
  • 100g grahamsmel (eller anden grov mel)
  • 50g græskarkerner
  • 75g sukker
  • 2 spsk. salt
  • 75g blødt smør
  • Sesamfrø

Sådan gør du:

Kom alle ingredienser i en skål og ælt det godt igennem i ca. 10 min. i en røremaskine (du kan også bruge hænderne).

Dæk dejen til og lad den hæve lunt i en time.

Vend dejen ud på et bord drysset med mel. Del den herefter i to lige store stykker og rul dem ud til to pølser. Del nu hver pølse i syv lige store stykker. Form nu stykkerne til boller.

Pensl bollerne med vand, dyp dem i sesamfrø og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i ca. 30 min.

Tryk nu bollerne lidt flade (alt efter hvilken størrelse du ønsker) og lad dem hæve i yderligere én time.

Bag bollerne i 12-15 min. ved 220 grader.

God appetit!

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *