Guide: Temperering af mørk chokolade

Guide: Temperering af mørk chokolade

For at få et blankt udseende og et spædt knæk på chokoladen, er man nødt til at temperere chokoladen. Her er en guide til hvordan det gøres rigtigt:

Det skal du bruge:

  • Termometer
  • Chokolade, min. 50%

Sådan gør du:

Hak chokoladen fint. Kom den ene halvdel i en skål, og varm den over vandbad til omkring 48 grader. Kom den anden halvdel op i en anden skål.

Kom 2/3 af den smeltede chokolade op i skålen med den finthakkede, usmeltede chokolade. Lad dem nu smelte sammen. Tilføj kun mere af den smeltede chokolade hvis chokoladerne ikke naturligt smelter sammen. Temperaturen skal være mellem 31 og 33 grader. Hvis temperaturen overstiger 34 grader, skal man påbegynde en ny temperering.

Tip: Den overskydende chokolade kan sagtens genbruges.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *