Hummus af grønne linser

Hummus af grønne linser

Her er en opskrift på en skøn linse creme – en hummus af grønne linser. Linser bruges meget i det indiske køkken, og kan bruges på mange måder. Min yndlings form for linser er denne creme. Den kan bruges som tilbehør til kød, som en smør på brød eller som dip til grøntsager og diverse andre snacks.

Det skal du bruge:

  • 1 dl grønne linser, 2,5 dl vand til kogning
  • 1 stort fed hvidløg
  • olivenolie

Sådan gør du:

Rens linserne grundigt i vand. Kog dem herefter i vand i ca. 40 min, eller efter anvisning på pakken. Dræn linserne fra vand, og lad dem køle af i køleskabet i min. 30 minutter.

Blend nu hvidløg, linser og en sjat olie i en foodprocessor. Hvis linserne ikke er cremede nok, kan man tilføje lidt mere olie, men pas på ikke at tilføje for meget.

Nyd hummussen kold.

God appetit!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *