Klassisk kringle med rosiner og hakkede hasselnødder

Klassisk kringle med rosiner og hakkede hasselnødder

Her er den bedste opskrift på en nem men skøn klassisk kringle.

Det er en skøn saftig kringle, fuldkommen som i gamle dage.

 

Det skal du bruge:
2 stænger:

  • 250g smør
  • 1 1/2 dl mælk
  • 3 æg
  • 50g gær
  • ca. 500g mel
  • et drys salt

Remonce:

  • 200g  smør
  • 200g  brunfarin
  • 200g marcipan
  • rosiner
  • stødt kanel
  • 2 håndfulde hasselnødder

Pynt:

  • perlesukker
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du:

Dej: Smelt smørret i en gryde og tilsæt derefter mælken. Lad det afkøle til stuetemperatur. Opløs herefter gæren i den lune blanding. Tilsæt herefter ær og pisk blandingen til den er ensartet. Tilsæt mel og salt, bland til en ensartet dej og ælt den i 10 min. Lad dejen hæve lunt i 30 min.

Remonce: Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt 2 spsk. kanel. Riv marcipanen groft og tilsæt den til remonceblandingen. Bland det hele til en ensartet masse.

Del dejen i to og rul dem ud til to ovaler. Smør remonce på 2/3 at ovalen. Hak hasselnødderne groft og drys dem ud over dejen. Drys nu med rosiner og fold den tredjedel uden remonce ind over halvdelen af den smurte dej. Hold nu den anden halvdel (den med remoncen) ind over så der er tre lag dej og to lag remonce ind imellem.

Lav fire skrå snit i hver af kringlerne, pensl med æg og drys med perlesukker.

Lad kringlen efterhæve i 20 min. Og bag dem i ovnen i 20-30 min ved 200 grader til den er gyldenbrun.

God appetit!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *