Lemon curd tærte

Lemon curd tærte

Her er den bedste opskrift på en klassiker – lemon curd tærte.

I starten af 1900-tallet blev hjemmelavet lemon curd populært i England. Det blev traditionelt serveret med brød eller scones til eftermiddagste, som et alternativ til marmeladen. Det begyndte også at blive populært at bruge lemon curd som fyld i diverse kager, små lækkerier og tærter.

Nu har jeg lavet den perfekte opskrift på den engelske lemon curd tærte. Den er let at lave og i modsætning ti Mette Blomsterbergs opskrift indeholder min lemon curd opskrift ingen gelatine/husblas.

Det er en fantastisk tærte da det er den perfekte kombination af sødme og surhed. Forskellen på at bide i en sur citron og spise en skefuld lemon curd er at der ikke er en grimasse skærende syre i lemon curd. Der er heller ikke overvældende meget sukker i, men æg har en skøn egenskab; de suger noget af syren. På den måde bliver det en fantastisk blød creme med en fantastisk smag af citron.

Det skal du bruge:
Mørdej:

  • 100g smør
  • 150g hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg

Lemon curd:

  • 2 store økologiske citroner
  • 75g smør (eller magarine – det funger også helt fint)
  • 3 store æg
  • 250g sukker


Sådan gør du:

Mørdej:

I en foodprocessor: bland mel, salt og sukker. Skær smør i tern og tilsæt det til blandingen. Blendt indtil dejen har en konsistens af savsmuld.

Pisk ægget sammen med en gaffel. Tilsæt lige så langsomt ægget til dejen samler sig.

Rul dejen fladt ud på et let meldækket bord.

Smør bunden af en tærteform. Rul den flade dej ud på tærteformen. Pres dejen godt ud i kanten af formen. Skær overskydende dej af.

Prik dejen med en gaffel så bunden ikke buler op og bag bunden ved 200 grader i 20-25 minutter.
Lad bunden køle i ca 30 min. efter bagning. Begynd på lemon curd’en efter dejen har afkølet i 15 min.

Lemon curd:

Riv skallen af citronerne og tilsæt den til en gryde med saften af citronerne. Tilsæt smør og sukker og 3 sammenpiskede æg. Rør det over svag varme i omkring 3 min. Sæt det nu på høj varme og bring blandingen i kog. Bliv ved med at røre så blandingen ikke brænder på eller skiller. Efter hånden som det koger bliver det tykt.

I starten af prosessen er lemon curd’en tynd og flydende, men den har den rette konsistens når den ligesom lægger sig som et lidt tykkere lag oven på skeen. Den skal ikke være stiv for curd’en stivner når man har hældt den i mørdejen.

Tærten:

Hæld den færdige varme lemon curd over i den afkølede mørdej. Sæt kagen på køl i min, 1 1/2 time inden servering. Kagen kan holde sig i flere dage, og efter min mening er den faktisk bedre på anden dagen.

God appetit!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *