Marcipankugler med citron og hvid chokolade

Marcipankugler med citron og hvid chokolade

I dag er det 2. søndag i advent og det nyder jeg med disse små lækre citronkugler. Jeg fik sådan lyst til utraditionel konfekt her til formiddag, det er jo december. Det skulle dog heller ikke være alt for besværligt. Derfor kiggede jeg på et par forskellige opskrifter og besluttede mig for at prøve mig lidt frem og blande et par idéer. Det viste sig at være dagens bedste beslutning.

Der indgår kun 4 ingredienser i kuglerne, hvilket bare gør det hele meget lettere og mere overskudsagtigt. De er fantastisk lette at lave, og med en smule kreativitet kan de sagtens pyntes fint og kunstnerisk.

Jeg har aldrig været rigtigt vild med hvid chokolade, men nu er det ligesom gået op for mig, at i det rigtige sammenspil smager det bare himmelsk. Først kommer den søde lidt halvfede chokoladesmag, der smelter på tungen. Så tager den syrlige citronsmag fat og blander sig med marcipanen. Konsistensen er rigtigt lækker da citronskallen giver lidt bid. Alt sammen fantastisk med en varm kop te på end lidt grå og kold decemberdag.

Det skal du bruge:

  • 125g ren rå marcipan
  • Saft af ½ økologisk citron
  • Skal af 1 økologisk citron (mere til pynt)
  • 170g hvid chokolade
  • Frysetørrede hindbær til pynt

 

Sådan gør du:
Rør marcipan, citronsaft og revet citronskal blød, evt. ved brug af en håndmixer.

Smelt 70g af den hvide chokolade ved svag varme. Bland det i marcipanmassen. Hvis marcipanmassen ikke har samlet sig inden du tilsætter den hvide chokolade er det okay, det skulle gerne ske efter chokoladen er tilsat.

Sæt nu massen i køleskabet i en halv time til tre kvarter.
Form nu små kugler af marcipanmassen. Sæt dem på køl i et kvarter.

Smelt den resterende hvide chokolade, og overtræk kuglerne med chokoladen.
Drys nu med frysetørrede hindbær og revet citronskal.

God appetit!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *