Mini-pizzaer med kartoffel og grønne urter

Mini-pizzaer med kartoffel og grønne urter

Her er en favorit. Mini-pizzaer med kartoffel. De er super lækre, elegante og perfekte som en let frokost eller aftensmad. Jeg har ladet mig inspirere lidt af de traditionelle italienske pizzaer og toppet mine pizzaer med lidt parmesanost, rosmarin og timian. Jeg elsker det italienske touch til mine utraditionelle, men moderne kartoffelpizzaer. Hvis man hellere vil lave store pizzaer er det også en muglighed. Man skal såmænd bare dele dejen i to i stedet for otte.
Pizzaerne er faktisk også lidt sunde, i dejen har jeg nemlig tilsat rugmel. Pizzaerne kan nydes både kolde og lune.

Det skal du bruge:
Til 8 mini-pizzaer

Dej:

  • 3 dl lunkent vand
  • 25g gær
  • 2 tsk salt
  • 1,5 tsk honning
  • 400g hvedemel
  • 75g rugmel

Fyld:

  • 12 små kartofler
  • ½ dl olivenolie
  • salt og peber
  • frisk rosmarin
  • frisk timian
  • 2 spsk revet parmesanost

Sådan gør du:

Dej:

opløs gæren i det lune vand. Tilsæt honning og rør til alt er opløst. Tilsæt salt og mel lidt ad gangen.
Dejen må gerne være lidt klisteret, men ikke våd.

Drys lidt mel ud på bordet og ælt dejen godt og længe. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter, gerne længere.

Fyld: skrub kartoflerne godt og grundigt og skær dem i tynde skiver. Bland kartofler, olivenolie og peber i en skål. Tilsæt lidt salt.

Vask timian og rosmarin og læg urterne i blød i vand, så de ikke brænder i ovnen.

Del dejen i ca. 8 dele og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord. Placer dejene på 2 bageplader. Fordel kartoflerne ud over dejene, helt ud til kanten. Drys med lidt salt og parmesan og tilføj urterne.

Bag pizzaerne i ovnen ved 225 grader varmluft i 10-15 min, indtil de er brune i kanten.

God appetit!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *