Morgenboller med chiafrø

Morgenboller med chiafrø

Her er en opskrift på lækre morgenboller. De er ikke tunge, tværtimod! De minder meget om gode rundstykker fra bageren.

Det skal du bruge:

  • 3 dl mælk
  • 25g smør
  • 25g gær
  • 400g mel
  • 1 knivspids salt
  • chiafrø (eller birkes hvis man ønsker det)

Sådan gør du:

Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk. Varm blandingen op til lillefingervarm.

Smulder derefter gær i en skål. Bland mælkeblandingen i og opløs gæren. Tilsæt mel og salt.

Ælt dejen grundigt. ca. 10 minutter i en maskine eller i hånden. Lad dejen hæve i 30 minutter til dobbelt størrelse.

Del dejen i tre dele og del hver af dem i fire dele, så du ender med 12 dele.

Rul hver del til en kugle eller fold enderne ind i bunden af bolden. På den måde strammes bollens overflade så bollen bliver glat og høj.

Lad nu bollerne efterhæve i 30 minutter.

Placer bollerne på en bageplade og pensl hver bolle med æg. Lav nu et let snit i toppen af hver bolle. Dette medfører at bollerne bliver større. Drys nu bollerne med lidt chiafrø og bag dem i 15-20 min. ved 230 grader.

Lad dem afkøle od nyd bollerne med en god skive ost eller lidt marmelade.

God appetit!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *