Petit four – kransekagekonfekt

Petit four – kransekagekonfekt

Kransekage er en klassisk og enkel kage. Først og fremmest er kagen en skandinavisk tradition, som serveres ved nytår. Jeg synes dog set er langt enklere at lave kransekagen som små kager – petit four. Det er lettere at gå til, og så kan man tillade sig at spise dobbelt så mange;)

Det skal du bruge:
Ca. 20 stk.

  • 300g marcipan
  • 150g æg
  • 3 æggehvider
  • 200g chokolade, min. 50%


Sådan gør du:

Skær marcipanen i mindre tern så den er lettere at blende. Tilsæt herefter sukker og æggehvider. Pisk med en håndmixer, til du får en ensartet cremet konsistens.

Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt små toppe i runde bevægelser på en bageplade. Sørg for at toppene er nogenlunde lige store, da dette er afgørende for afbagningen.

Bag toppene ved 195 grader varmluft i ca. 10 minutter, eller indtil toppene er gyldne. Hold godt øje med toppene, da de hurtigt får for meget. De må gerne være lidt lyse da de tages ud af ovnen.

Dyb toppene i tempereret mørk chokolade, og lad dem stive ved stuetemperatur. Opbevar kagerne i en tætsluttende boks ved stuetemperatur.

Se hvordan man tempererer chokolade her

God appetit, og godt nytår!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *