Saftig citronkage med citrussirup

Saftig citronkage med citrussirup

Her får I opskriften på lidt godt til de varme sommeraftner. Citronkagen er super saftig og så smager den bare super dejligt, syrligt og friskt, men ikke for sur.

Jeg har valgt at pynte kagen med lidt flormelis og frisk revet citronskal, men man kan også dekorere den med lidt glasur hvis det er det man er til.

Det skal du bruge:

 Til kagen:

  • 200g hvedemel
  • 200g smør
  • 150g sukker
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 3 æg
  • revet skal af 3 citroner
  • citronsaft af 1½ citron

Til sirup:

  • 1 stor appelsin, saft
  • 1½ citron, saft
  • 80g sukker

Sådan gør du:

Bland sukker og smør i en røremaskine og pisk det lyst og luftigt. Tilsæt nu mel, vaniljesukker og bagepulver og rør til en ensartet masse. Tilsæt nu æg, citronskal og saft og pisk dejen luftig i et par minutter.

Bag kagen ved 175 grader i ca. 20 minutter, eller indtil den er gennembagt og gylden.

Mens kagen bager: bring sukker og citrussafter i kog og lad det simre til sukkeret er opløst.

Pensl kagen med den brandvarme sirup så snart den er kommet ud af ovnen. Sørg for at al siruppen opsuges. Lad kagen køle helt af inden du fjerner formen.

Server kagen afkølet og med lidt frisk citronskal på toppen.

God appetit!

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *