Spaghetti med et twist af citron. I stedet for den sædvanlige kødsovs har jeg lavet de lækreste kødboller og en separat tomatsovs. De fleste familier har deres egen udgave af kødsovs, det har vi også her hos mig, men denne gang skulle der prøves noget nyt og anderledes – kødboller. Her er opskriften på en frisk og hurtig pastaret, det kan ikke gå helt galt.
Det skal du bruge:
Til 4 personer
- Ca. 400g spaghetti
Kødboller:
- 500g hakket oksekød
- 1 æg
- 2 spsk. mel
- 2 økologiske citroner
- 1 skalotteløg
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- Frisk rosmarin
- Frisk basilikum
- 1 tsk. Olivenolie
- Salt og peber
Tomatsovs:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- Rosmarin, oregano
- 1 dåse tomatpuré
- 2 dåser hakkede tomater
Sådan gør du:
Kødboller: rør oksekød, mel og æg godt sammen. Riv citronen fint og tilsæt det til farsen. Pil og hak løg og hvidløg og bland det i farsen med oliveolie, salt, peber og hakkede krydderurter.
Form farsen til boller med en ske og steg dem på alle sider, på en varm pande i lidt olie.
Tomatsovs: pil og hak løg, hvidløg og krydderurter fint og steg det på en pande med høje kanter. Tilsæt nu tomatpuré og flåede tomater og rør godt rundt i sovsen. Lad sovsen simre i et par minutter.
Kog pastaen i rigeligt vand, salt og lidt olie, efter anvisningen på pakken.
Hæld vandet fra pastaen og bland det med sovs og kødboller.
God appetit!