Spaghetti med citronkødboller

Spaghetti med citronkødboller

Spaghetti med et twist af citron. I stedet for den sædvanlige kødsovs har jeg lavet de lækreste kødboller og en separat tomatsovs. De fleste familier har deres egen udgave af kødsovs, det har vi også her hos mig, men denne gang skulle der prøves noget nyt og anderledes – kødboller. Her er opskriften på en frisk og hurtig pastaret, det kan ikke gå helt galt.

IMG_1429 IMG_1424

Det skal du bruge:

Til 4 personer

  • Ca. 400g spaghetti

Kødboller:

  • 500g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 2 spsk. mel
  • 2 økologiske citroner
  • 1 skalotteløg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Frisk rosmarin
  • Frisk basilikum
  • 1 tsk. Olivenolie
  • Salt og peber

Tomatsovs:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Rosmarin, oregano
  • 1 dåse tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater

 

Sådan gør du:

Kødboller: rør oksekød, mel og æg godt sammen. Riv citronen fint og tilsæt det til farsen. Pil og hak løg og hvidløg og bland det i farsen med oliveolie, salt, peber og hakkede krydderurter.

Form farsen til boller med en ske og steg dem på alle sider, på en varm pande i lidt olie.
Tomatsovs: pil og hak løg, hvidløg og krydderurter fint og steg det på en pande med høje kanter. Tilsæt nu tomatpuré og flåede tomater og rør godt rundt i sovsen. Lad sovsen simre i et par minutter.

 

Kog pastaen i rigeligt vand, salt og lidt olie, efter anvisningen på pakken.

Hæld vandet fra pastaen og bland det med sovs og kødboller.

God appetit!

IMG_1425  IMG_1109

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *